Nu börjar det stora kaoset...

...för i morgon kommer snickarna - kl 07:00!!!
Vi har rivit lister och flyttat möbler och saker hela kvällen...Och ändå är det bara början...Ellen får sova i vår säng ett par nätter och Tuva på madrass på golvet!
Bilder före, under och efter kommer så småningom. Nu håller Jonas på att ta bort elen.
Fortsättning följer...
Kramar Sanna

Äntligen "tvättstuga" uppe...

Nu har vi plockat ut lavarna i bastun (som vi ju ändå bara använde för det ändamålet typ 2 ggr per år) och satt in tvättmaskin och torktumlare där i stället! Stort tack till våra sponsorer (farmor och farfar)!



Nu sitter Ellen och fikar kvällsfika, och väntar på att Tuva ska komma hem från skidträningen (Ellen är lite snuvig så hon fick stanna hemma) och sen ska jag lägga dem (Jonas ska på RT)...



Sen måste jag väl sätta mig en stund med metodkapitlet till B-uppsatsen - suck!
Har ingen lust att bli utskälld igen på torsdag när vi har telefonmöte om den...

På VFU:n trivs jag i alla fall kanon! Dagarna går så fort, och trots att man ger mycket till barnen så måste de ge minst lika mycket till mig,för jag känner mig på så bra humör när jag kommer hem, och jag har sån lust att vara med MINA barn då också!

I helgen var jag ju på scrapträff med Lotta och Pia, och då gjorde jag bl.a. de här LO:na, samt en hög med kort,men de kommer förmodligen att dimpa ned i någon av era postlådor så småningom, så de visar jag inte nu...







Nu är jag vaccinerad...

Häromdagen fick jag information av mödravårdscentralen att jag skulle gå in på en rad länkar och läsa om svininfluensan. Mer än så trodde jag inte jag skulle göra i kväll, men då fick jag se på LVN's hemsida att vaccineringen här skedde på kommunhuset och att de hade öppet till 20:00, så då hastade jag ned dit nyss. Det hade varit nästan 500 personer där i dag, och de doser de hade skulle troligen inte räcka till lördag och söndag som det var tänkt, så det var tur att jag åkte redan 1:a dagen!
Gravida tillhör riskgruppen, eftersom man kan bli allvarligare sjuk under de sista månaderna av graviditeten än vad man annars blir. Vaccinet skyddar tydligen också det nyfödda barnet den första tiden, så det verkar ju bra. Men huvudorsaken till varför jag inte tvekade angående vaccinationen var att jag vill minska spridningen så mycket som möjligt, t.ex. för Augusts skull(pojken vi känner som bär på en hjärntumör)...
Nu ska jag ju ut på praktik i 5 veckor också, och barngrupper bör man väl passa sig särskilt noga för egentligen...
Då får vi se vad vaccinet går för! ;-)

I helgen åker jag och scrappar med Lotta och Pia i Ö-vik! Rapport därifrån kommer till veckan...
Trevlig helg allihopa!
Kram Sanna


Min kusin på youtube...

Tips om min duktige kusin Lars, kanske syns han snart i Melodifestivalen, och mer än bara i kören...


Test under en lektion...

Det här skriver jag under en föreläsning om Internet när vi ska testa lite olika verktyg...
Här kommer några bilder från vår Skule-vistelse!




Tisdag...

Intressant dag i Härnösand! Vi har diskuterat Jesper Juul och supernanny...På eftermiddagen hade vi en gästföreläsning om barn i missbruksfamiljer...Vilkn tur man har som har en sådan familj man har...

Tuva och Ellen har varit på skidträning uppe på Remsle i kväll. Jag längtar tills jag kan följa med och titta - kanske nästa vecka?

Nu ska jag lägga mina gose-änglar!

Visst är det här en fin bild på Tuva?



Pluggar, pluggar, pluggar...

Fy vad tråkigt! Helgen innan en innevecka behöver man ju ta det lugnt och vara med familjen...Men, jag har väl mig själv att skylla som alltid ska arbeta först när jag har kniven mot strupen!
Men, vi har faktiskt hunnit haft det lite roligt i helgen också. I går var vi först och beställde en tvättmaskin och torktumlare, som vi tänker ställa där vi nu har bastun. Vi använder ju bara den några f¨å gånger per år i alla fall, och tvätta gör man ju desto oftare (speciellt när vi nu snart blir 5 i familjen...)Det känns så himla skönt att allting äntligen börjar bli lite mer ordnat här hemma. Snickarna kommer ju inom 2 veckor nu också, så vi har flyttat om i några garderober, och funderat ut hur vi ska lösa logistiken innan allt är klart...
På eftermiddagen igår var vi på höstmarknaden med mamma och pappa, och sedan åt vi middag tillsammans här hemma. Mamma hade gjort en himla god fläskgryta - MMM!

Medan jag har läst och skrivit (med små pauser bestående av bastu-urstädning, handling och så...)så har Jonas varit duktig och städat i pannrummet och i garaget - skönt!
Nu leker Tuva med Ebba och Ellen har just kommit in efter att ha varit ute själv och lekt en bra stund. Hon är så duktig på att roa sig själv hon, till skillnad från Tuva. Så snart potatisen är klar så ska vi äta, lax, broccoli och citronsås blir det också. För en gångs skull har jag tagit mig i kragen och gjort en god och nyttig middag som det anstår en söndag!
I morgon börjar en gruvsam Härnta-vecka igen...
Kram på er!


Bilder från i helgen...

Vi hade det jättehärligt i Råhällan i helgen! På lördagen var det soligt och fint så då var vi i skogen och plockade trattisar! I övrigt så myste vi och åt gott och bara umgicks - härligt!
På söndagen var vi och hälsade på Jonas farmor, Viran (drygt 99 år!) och sedan firade vi Börjes pension med att äta vid Växbo kvarn utanför Bollnäs. Fantastiskt gott!
Ellen följde med farmor och farfar hem till Edsbyn, och kommer hem hit först i morgon kväll...Det känns riktigt konstigt att bara ha Tuva hemma. Det är så tyst, och så mycket plats i sängen...

I morgon är Tuva ledig från skolan p.g.a. studiedag, så vi får se om vi kan följa med Jonas till Sundsvall och hämta Ellen. Tuva vill väldigt gärna det, men det beror på hur mycket jag har hunnit arbeta bort av mitt berg av uppgifter som ska vara inne nästa vecka...Suck!

Kramar Sanna





Ellen i trollskogen



Gissa bajset! Jo, det är björn...



Tuva, Jonas och Ellen på fyrhjulingen



Börje och Ellen äter tacos, gjorda på muurikkan



Lite regn hindrade inte Börje, Lotta och Tuva från en skogspromenad!



Växbo krog...



...vid Växbo kvarn



Alla samlade, andäktigt studerande menyn



I dammen fanns jättestora fiskar







Mot bilarna!


RSS 2.0