1:a advent...

Idag har vi firat 1:a advent på riktigt klassiskt vis...Vi började med en härlig frukost i köket, spelade julmusik och tände första ljuset. Sedan var vi (mamma, jag och flickorna) i Sånga kyrka på gudstjänst och lyssnade på Jonas när han sjöng med manskören - jättevackert! Sån himla tur att det har kommit lite snö ute också, så att julkänslorna börjar komma. Efter gudstjänst och kyrkkaffe åkte vi först och tände ljus i minneslunden och sedan hem till oss och åt risgrynsgröt, ägg, sill och julskinksmörgås. Tuva och Ellen fick visa upp sina nya rum för mormor, morfar och Lisbeth.
Efter att vi druckit kaffe och sett på Tuvas utställning av saker hon byggt av ett slags mekano, så gick vi på skyltsöndag här i Sollefteå. Lotter, glögg, godus och Lucia - precis som det ska vara! Det enda Ellen saknade var fiskdamm...
Klockan blev så mycket som 18 innan Lucia var färdig, så då gick vi in på stans nya Thairestaurang och köpte med oss mat hem. Fantastiskt gott och mycket mat - vi åt oss mätta allihopa och ändå får både Jonas och jag matlåda i morgon - allt för 130 kr!

Lite bilder från i helgen och på rummen följer:













Tuvas rum:





Ellens rum:















Äntligen...

Nu har jag lite tid att skriva igen...Vi har ju fullt upp med renovering,praktik, och två helger som har varit händelserika och roliga!

Jag börjar med lite bilder från renoveringen:



Skrubben som snart ska bli Ellens rum



Nu är väggen borta och reglarna på plats!



Börje och Lotta har börjat med tapetseringen...Har tyvärr ingen bild just nu på Ellens rum när det är färdigtapetserat. Får fota i morgon...Jonas håller på med fönster och dörrlist samt golv nu. Vi väntar på elektrikern som förhoppningsvis kommer i början av veckan...



Den nu rivna väggen i flickornas gamla rum (nu vårt sovrum)



Nu är den väggen betydligt diskretare...;-)



Så här ser motsatt vägg ut...



Den nytapetserade väggen i Tuvs nya rum (vårt gamla sovrum)...

Förra helgen var det ju Allhelgona, som vi firade med både spökerier enligt amerikansk tradition och ljuständning enligt svensk! Mina syskon med respektive och barn; dvs Johan och Matilda, Elin och Christer med Olle och Gustav var hemma, och det var så kul att träffa alla igen! Först var alla här och fikade spökfika, och sedan åt vi middag i Långsele. Här kommer några bilder därifrån samt från kyrkogården:













I fredags var vi på Vinstons (mitt kusinbarn)1-årskalas. Han är så himla go och rolig nu. Svårt att fatta att om lite drygt ett år så har vi en likadan!











Nu i helgen har Ida, Fredrik och Arvid varit hemma. I går kom de, mamma och pappa och mormor och åt en farsdagsmiddag i förskott. Tuva fick låna kameran. och fick till riktigt bra bilder:







I dag på farsdag uppvaktade jag och tjejerna Jonas med teckningar på papper (och tomma toarullar!), kort och ansiktsrengöring och ansiktskräm. Fika på säng vill han ju inteha, så frukosten tog vi i köket i stället. Sedan har Tuva haft en kompis här, Jonas har fortsatt arbeta i Ellens rum, jag har målat ett element och en prylhylla samt hjälpt en kompis med en uppsats (min egen har jag förträngt!)...Vädret var uselt, annars hade jag velat åka till skogen och plockat ris av tall, en, lingon och blåbär. Hoppas vi kan göra det nästa helg i stället!
Nu måste jag lägga mig, börjar 06:30 i morgon...
Kram och gonatt!
Godnatt!




RSS 2.0